4 octombrie 2014

Cornuri pufoase cu gem si nuca



Pentru aceste cornuri super pufoase am avut nevoie de:
- 3 oua
- 200 ml lapte caldut
- 30 ml ulei
- 700 g faina
- 120 g zahar
- 25 g drojdie proaspata
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 1 praf de sare
- coaja de lamaie
- un galbenus amestecat cu doua linguri de lapte (pentru uns)


Eu am facut aluatul in masina de paine, deci am pus prima data lichidele si apoi ingredientele uscate, adica laptele, uleiul, ouale, sarea, zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si apoi faina si drojdia - exact in aceasta ordine :)

Cand aluatul a fost crescut, l-am intins cu l-am impartit in 16 bucati.




Am pus pe fiecare bucata de aluat, cate o lingurita de gem amestecat cu nuca si am format cornurile si apoi le/am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte.


Dupa aproximativ 15 minute erau deja coapte


Inainte sa le iau din tava, si cat erau inca fierbinti, le-am "uns" cu putina apa rece. Astfel coaja va ramane moale.
Apoi le-am pudrat cu zahar.


Sunt extrem de pufoase si parfumate


Le-am facut de multe, multe ori.... si de fiecare data am schimbat umplutura in functie de ce am avut prin casa. De data aceasta am folosit dulceata din flori de mac salbatic si dulceata din fructe de soc. Ca de obicei, au iesit foarte bune, dar recomand o umplutura putin mai densa pentru ca la copt mai curge si se pierde bunatate de dulceata :) 








2 comentarii: