2 februarie 2015

Chifle 50 - 50 %


Sursa acestei retete este blogul Ceraselei Zaharia
Din prima au iesit foarte bine. Aceste chifle sunt de departe preferatele mele.
Reteta este simpla de tot.

Am avut nevoie de:

- 200 g faina integrala bob cu bob de la 7 Spice (velpitar)
- 200 g tarate de ovaz rasnite fin cu rasnita de cafea
- 120 g gluten de grau
- 60 g drojdie proaspata (eu am pus 50 g)
- 3 sau 4 linguri ulei de masline
- 350 ml apa calduta
- 1 lingura de supa plina cu sare (eu am pus mai putin)
- chimen (asta-i amprenta mea :) )
- seminte de in, susan si floarea soarelui (optional)

A pus totul in cuva masinii de paine (mai putin semintele de in si susan), iar cand a terminat de framantat am scos aluatul pe blatul uns cu putin ulei de masline. Am taiat din el bucati aproximativ egale si le-am modelat sub forma de chifle.


Am presarat semintele de in, susan si floarea soarelui


Am lasat la crescut aproximativ 35 de minute... era cald in bucatarie :) 



In cuptor...


Le-am tinut in cuptor 40 de minute


Puse la racit :) 


Moale si pufoasa. Coaja este super. Nu este groasa :) 


O parte le-am pastrat pentru a le manca maine si poimaine, iar pe celelalte le-am pus in pungi de plastic individuale si le-am bagat la congelator :) . Desigur, am facut asta dupa ce s-au racit complet :) 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu