2 februarie 2015

Paine cu cartofi


De mult timp voiam sa fac o paine cu cartofi si iata ca i-a venit timpul :) Nu am facut niciodata si cum era si normal - am pornit in cautarea unei retete :)  Sunt multe retete atractive, retete pe care mi-am propus sa le incerc, dar de data aceasta m-am inspirat de pe blogul Ginei Bradea - cu mici modificari :) 

Am avut nevoie de: 
- 600 g faina alba tip 650
200 ml apa (am folosit apa in care au fiert cartofii)
- 250 g cartofi
- 15 g drojdie proaspata
- 1,5 lingurita sare
- 1 lingurita rasa zahar
- 25 ml ulei

Am curatat si taiat cartofii. I-am pus la fiert in apa cu sare si cand au fost fierti i-am scurs pastrand o parte din apa intr-un castronel. Am zdrobit cartofii si am asteptat sa se raceasca.

Mai departe eu am pus masina de paine sa munceasca.... am pus in cuva ei cartofii si 200 ml din apa pastrata, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia - fix in aceasta ordine. Am selectat programul de framantare si crestere si gata. 

Inainte ca masina sa termine programul de crestere, am scos aluatul pe masa de lucru generos infainata pentru ca am observat ca aluatul este putin cam moale.


I-am dat cat de cat o forma si am transferat aluatul in forma in care urma sa-l coc.
L-am crestat in cateva locuri si l-am lasat sa mai creasca in forma


Am copt painea aproximativ 40 de minute




Painea mea a iesit foarte pufoasa si usor umeda. Acum stiu ca trebuia sa pun mai multa faina, dar nu-mi displace deloc nici aceasta varianta :) 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu