30 iunie 2015

Prajitura cu mac si visine


Sunt fan "mac" :) De data aceasta am fost in mare dubiu... sa fac o prajitura cu fructe si bezea sau  ceva cu mac... Initial m-am gandit la niste muffins in care sa pun mac si visine sau cirese. Dar mi-am amintit de blatul acestei prajituri cu mac -  si m-am gandit ca nu este cazul sa ma complic cu muffins desi mi-au ramas si ele in minte :) 

Deci... am pornit spre studiu si am descoperit ca nici de data aceasta nu am fost eu cea care am pus coada la ... visina :) 
Si daca tot a fost sa fie asa, am luat "la puricat" reteta de aici, iar apoi am trecut la executarea ei :) 

Am folosit: 

- 4 oua intregi
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 200 ml lapte
- 250 g mac macinat
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 50 g unt topit
- un praf sare
- coaja de la jumatate de lamaie
- 500 g visine (aprox)

Simplu de tot!
Am mixat ouale intregi cu putina sare - pana cand si-au dublat volumul. Am adaugat zaharul pe rand si am mixat in total 20 minute. Am adaugat uleiul, untul topit, laptele si coaja de lamaie. Am omogenizat bine si apoi am adaugat faina si macul. In acest moment am lasat mixerul la o parte si am apelat la ajutorul unui tel :)


Dupa ce am incorporat si faina si macul - a rezultat un aluat/blat destul de moale, care curge fara probleme :) 


L-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt. Am pus din loc in loc visine presarate cu putina faina. Normal, visinele au dost curatate, spalate si scos osul din ele :) 

Unele au scapat "nepudrate"....


Dupa 25 de minute la cuptorul meu, foc potrivit - arata asa, iar testul cu scobitoarea spunea ca este coapta  


Cand a fost rece, am presarat zahar pudra si am mancat cu mare pofta. A doua zi a fost si mai buna. 



Cu sau fara visine - prajitura aceasta este grozava. Niste stafide sau alte fructe confiate cred ca isi fac la fel de bine datoria :) 



Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu