18 iulie 2015

Dovlecel pane


Din punctul meu de vedere, dovlecelul, conopida si vanata sunt vedetele verii si nu numai.

Ador ciorba de dovlecel, chiftelele, ghiveciul cu dovlecel,,,, dar cel mai la indemana este dovlecelul pane.  

Am folosit: 

- 1 dovlecel mare
- 3 oua
- 2 linguri de faina
- sare, piper
- ulei pentru prajit

Am spalat si taiat dovlecelul felii de aproximativ 5 mm.


Am asezat feliile intr-un castron avand grija sa presar cu sare fiecare felie


L-am lasat "sa se mureze" aproximativ 40 de minute.

Cand am hotarat ca este timpul sa-l prajesc, am spart intr-o farfurie 3 oua si le-am batut cu putina sare si piper. In alta farfurie am pus faina.

Am incins uleiul intr-o cratita.

Am luat feliile de dovlecel pe rand si le-am trecut prima data prin faina si apoi prin ou, plonjand cu gratie apoi in baia de ulei fierbinte.




Le-am prajit pe ambele parti si apoi le-am scos pe servetele absorbante.



Am mancat cu mare pofta cu sos de usturoi cu smantana
Desigur... am presarat si cativa fulgi chilli :) 



  






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu