17 august 2015

Ciorba cu maruntaie de pui


Aceasta ciorba este de multa vreme in atentia mea si, acum am profitat de faptul ca in luna august gazda provocarii, "Traditie si gastronomie romaneasca" lansata de Gina Bradea - a propus sa gatim "CIORBE/SUPE: din carne, din legume, de ce nu din fructe, calde sau reci"

Am folosit: 

- 500 g pipote si inimi de pui
- 1 morcov mare
- 2 felii de telina
- 1 ceapa potrivita
- -1/2 ardei gras
- 3 linguri ulei
- 100 ml smantana
- 2 galbenusuri de ou
- sare, piper
- patrunjel si marar verde
- zeama de la o lamaie mica
- 1 lingurita faina

Am cutatat de pielite si am spalat pipotele si inimile.
Le-am pus sa fiarba in apa cu sare.
Cand a fost cazul, am scos spuma formata.



Intre timp m-am ocupat si de legume....


Cand maruntaiele au fost aproape fierte, am adaugat legumele. Am adaugat sare, piper si cele trei linguri de ulei.


Dupa aproximativ 15 minute in care au fiert impreuna am preparat un sos format din smantana, galbenus de ou, zeama de lamaie si faina (exact in aceasta ordine). Am luat din oala un polonic de zeama si am adaugat  treptat peste sos, amestecand continuu, iar apoi
 l-am turnat pe tot in oala cu ciorba. 



Am lasat sa dea in clocot si dupa aproximativ 3 minute am oprit focul. Am adaugat verdeata tocata si am pus capacul.


Peste nici 10 minute am pus in farfurie sa se raceasca putin....
Este acrisoara, dar nu atat de acra incat sa nu simti dulceata morcovului sau gustul smantanii....
Pipotele sunt moi, dar se simt cartilagiile... exact cum imi place mie!! :) 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu