26 octombrie 2015

Carne de pui cu sos de ceapa si smantana


Este adevarat ca detaliile fac diferenta :) 
Recunosc ca atunci cand am inceput sa gatesc aceste ciocanele de pui... habar nu aveam ce va iesi pana la sfarsit. Stiam ca trebuie sa le prajesc.... Atat! Pe parcurs, am adaugat ceapa... apoi am zis sa pun niste "ingroseala", dar ca ar fi mai bine cu smantana.... poate da spre ciulama.... etc... etc... :) 
Ne-a placut si scriu aici ca sa nu uit :) 

Am folosit: 

- 5 ciocanele de pui
- 2 cepe de marime potrivita
- 1 lingura pasta de gogosar
- 100 ml smantana (aproximativ)
- 1 lingurita faina
- 1 catel de usturoi
- 1 morcov mic - fiert (de la salata de beof)
- sare, piper, foaie de dafin
- 3 linguri de ulei

Am curatat bine carnea si am spalat-o. Am pus-o la prajit in 3 linguri de ulei alaturi de foaia de dafin, sare si piper. Cand carnea a facut un pic de crusta, am adaugat apa pana la nivelul ei si am lasat-o sa fiarba pana cand acesta a scazut aproape de tot si carnea a fost aproape facuta.

Am adaugat ceapa tocata marunt si pasta de gogosar.


Am completat cu putina apa si am lasat sa fiarba pana cand ceapa a fost moale.  Am adaugat putin morcov pasat si smantana amestecata cu faina (diluata cu putina apa calduta)


Am lasat sa mai dea cateva clocote ca sa se gateasca si faina, am adaugat verdeata (patrunjel de la congelator - nu am avut in casa proaspat) plus usturoiul tocat foarte fin, Am pus capacul si am lasat sa se infuzeze totul pana cand am facut "un pui de mamaliga" :) 



Yamiiii!!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu