11 octombrie 2015

Rulada cu jeleu de caise si glazura de ciocolata


De-a lungul vremii am observat ca ruladele te pot scoate din impas pentru ca se fac repede si sunt de efect. Asa cum am facut aceasta rulada, nu a fost tocmai rapid pentru ca am facut jeleu si a trebuit sa astept sa se intareasca putin, dar daca as fi pus doar gem de caise, as fi redus cu mult timpul.

Pentru blat am folosit: 

- 3 oua
- 4 linguri de faina
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de lapte
- 1 lingura ulei
- un praf sare
- zahar vanilinat

Pentru jeleu: 

- un borcan gem de caise (370 ml)
- 100 ml apa
- 1/2 pachet gelatina

Pentru glazura:

- 100 g ciocolata amaruie
- 3 linguri smantana pentru frisca
- 1 lingura ulei

Am inceput prin a pune gelatina la hidratat.
Am amestecat gemul de caise cu apa si am pus amestecul sa fiarba cateva clocote.
Am topit gelatina la baie de abur si am adaugat-o peste gemul de caise diluat.

Pana cand jeleul a capatat putina consistenta, m-am ocupat de blat.
Am mixat ouale intregi foarte bine, am adaugat zaharul si zaharul vanilinat si am continuat mixarea pana cand s-a topit. Am adaugat laptele si uleiul. 
Mai departe am apelat la ajutorul telului. Cu el am incorporat faina amestecata cu sare si apoi am turnat compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.


Am copt blatul aproximativ 10 minute (la cuptorul meu). Am scos blatul din tava si l-am rulat cu ajutorul hartiei de copt. Apoi l-am invelit intr-un prosop ud. Peste aproximativ 15 minute am luat prosopul ud si am intins foaia de rulada. Am turnat jeleul si am rulat cu atentie fara sa strang prea tare.



Acestea fiind spuse si facute.... a urmat glazura.
Am rupt ciooclata bucati si am topit-o la microunde din aproape in aproape. Cand a fost topita complet am incorporat smantana si pentru frisca si uleiul. Am turnat ciocolata peste rulada.


Am ornat cu cateva felii de caise si bilute ornamentale.


Am pus rulada la rece si peste vreo 3 ore am taiat o felie.
Este... cumplit de gustoasa :) 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu