14 noiembrie 2015

Tarta cu banane si lapte condensat


Eu i-am spus tarta. Nu-i chiar tarta - dar nici nu stiu cum sa o numesc altfel. Deci...

Am folosit: 

- 200 g biscuiti petit beure
- 100 g unt
- 50 g zahar pudra

- 200 g zahar tos
- 200 ml lapte
- 50 g unt

- 4 banane coapte
- 300 ml smantana pentru frisca

Am inceput prin a pune la fiert laptele cu zaharul si untul. Nu stiu de unde i-a venit Dianei Kintsch ideea asta, dar este o idee super.


Dupa ce zaharul si untul s-au topit, am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute. In tot acest timp am amestecat mereu. Am folosit o cratita incapatoare pentru ca spre sfarsitul fierberii laptele se umfla. 


Am luat cratita de pe foc si am lasat-o sa se racoreasca putin.... laptele a inceput sa se intareasca. 


Pana s-a racorit crema de lapte am facut praf biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie. Am adaugat untul la temperatura camerei si zaharul pudra. Am amestecat bine.


Am pus inelul tavii cu diametrul de 20 cm intr-o tava potrivita si am turnat in interior amestecul de biscuiti si unt. I-am presat bine si apoi am turnat crema de lapte.


Am nivelat si am pus felii de banana.


Am mixat 300 ml smantana pentru frisca.
Am pus cateva linguri de frisca peste feliile de banane si am continuat cu alt rand de felii de banane.


Si acestea au fost acoperite cu un strat de frisca.

In mod normal trebuia sa las tava in acest stadiu cateva ore la rece, dar "nu am avut timp" - a se citi: "nu am avut rabdare" si am scos inelul detasabil. Am ornat cu frisca si apoi, in mare graba, am mancat cate o felie. Buna, domnule! Buna! :) 




Daca mai ramane ceva pentru maine, poate reusesc sa mai organizez o sedinta foto. 
Pana atunci nu am decat sa va arat aveste "felii disperate" :)))




Tarta este o bomba calorica, dar este foarte gustoasa.

Ca o nota personala: data viitoare nu voi mai pune in biscuiti cele 50 g de zahar pudra. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu