9 decembrie 2015

Creier pane


Cand am cumparat creierul congelat si am pregatit cu ceapa, am pastrat cateva bucati ca sa fac si pane - in felul acesta mi-am satisfacut si cea de-a doua pofta :) 

Am folosit: 

- creier
- 2 linguri faina
- 2 oua
- ulei pentru prajit
- sare, piper
- fulgi chilli (optional)

Dupa cum spuneam la reteta de de creier cu ceapa, initial bucatile au fost fierte in apa cu sare, piper si foaie de dafin - timp de aproximativ 5 minute din momentul in care au inceput sa fiarba. In timpul fierberii am adunat spuma care s-a format. Am lasat bucatile de creier sa se raceasca.


Le-am presarat cu piper proaspat macinat (uneori pun piperul in faina) si am trecut bucatile prin faina si apoi prin ou batut cu simt de raspundere :) 



Bucatile - astfel "imbracate" au plonjat in baie de ulei si le-am prajit pana cand s-au rumenit frumos, iar apoi le-am scos pe servetele ca sa absoarba surplusul de ulei.


Am mancat simplu - cu paine proaspata si salata, dar ... si cu niste fulgi chilli :) 



Yamiiii!!!! Deja mi s-a facut pofta iar! :) 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu