12 ianuarie 2016

Mousse cu ciocolata alba si vanilie


De curand am facut aceasta crema/mousse pentru un tort.  A iesit neasteptat de bine si chiar nu stiu de ce am fost uimita pentru ca o mai facusem odata, la o prajitura. Partea interesanta este ca de data aceasta am incercat sa si ornez tortul cu ea.
 Nu-mi pare rau - incercarea a fost o reusita :) 

Din cantitatile folosite de mine (pe care le voi scrie aici), a rezultat aproape 2 kg de crema. Putin prea multa pentru tortul meu si atunci am hotarat sa pun surplusul in cateva cupe. 
Efectul este garantat! :)

Am folosit: 

- 150 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca

- 7 galbenusuri
- 300 g zahar tos
- 450 ml lapte
- 45 g amidon
- 5 plicuri zahar vanilinat 
- 450 ml smantana pentru frisca
- 25 g gelatina granule

Am topit ciocolata in 200 ml smantana pentru frisca si am lasat-o sa se raceasca.


Am pus gelatina la hidratat in aproximativ 70 ml apa calduta.

Am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand s-au albit.
Am adaugat amidonul si apoi laptele.


Am pus compozitia la fiert, la foc foarte mic, amestecand continuu pana cand s-a ingrosat ca o budinca


Am lasat-o sa se raceasca. Am pus peste ea o folie alimentara ca sa nu faca crusta.

Cand a fost rece am incorporat-o putin cate putin in ciocolata topita.


Am incorporat cele doua compozitii cu ajutorul mixerului.


Am topit gelatina hidratata la baie de abur si am adaugat-o.

Separat am mixat cei 450 ml smantana pentru frisca.
 Am incorporat-o in budinca de oua si vanilie.


Aceasta este crema. Pufoasa si suuuuper gustoasa. 

Am umplut un posh cu delicatesa de mai sus. Am montat un dui forma floare si mi-am exersat talentul :) 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu