10 martie 2016

Rulada cu crema de iaurt si cirese


Pentru aceasta rulada am folosit crema de AICI.  Este o crema cu cu iaurt, mascarpone, smantana pentru frisca si cirese congelate.

Pentru blat am folosit: 

- 3 oua
- 60 g zahar
- 3 linguri ulei
- 100 g faina

Am mai folosit: 

- 100 g cirese
- ciocolata

Am mixat ouale intregi pana cand si-au dublat volumul. Am adaugat treptat zaharul. A rezultat o spuma densa. Totul a durat aproximativ 15minute. Am adaugat uleiul pe rand continuand mixarea.
Am adaugat faina cernuta si am incorporat-o cu ajutorul telului.

Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am nivelat-o.
Am copt foaia de rulada pana cand s-a rumenit usor pe margini si pe deasupra.

Am luat-o din tava de copt impreuna cu hartia de copt. Am indepartat hartia, dar cu ajutorul ei si cu a unui prosop curat (nu ud), am rulat foaia. Am lasat-o asa aproape jumatate de ora. Am desfacut sulul format si am pus crema. Am intins-o aproape pe toata suprafata foii, mai putin la capatul opus rularii.
Din loc inloc am presarat cirese dezghetate, taiate in doua.



Am rulat foaia cu atentie, fara sa strang prea tare pentru ca as fi presat crema si ar fi iesit. Am pastrat crema pentru ornat. Fara prea multa inspiratie...am ras niste ciocolata, am adaugat niste ornamente de ciocolata din comert si cateva floricele din pasta de zahar (facute de mine).

Surplusul de crema a aterizat intr-o cupa si dupa doua ore la frigider a fost un desert minunat :) 


Dupa aproximativ 3 ore am taiat cateva felii. Minunata!




A doua zi... cum putea sa fie? Mult mai buna! :) 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu