19 martie 2016

Rulada in dungi cu crema ganache


Pentru aceasta rulada am folosit crema ganache din ciocolata cu lapte

Pentru foaie am folosit: 

- 5 oua
- 100 g zahar
- 5 linguri ulei
- 130 g faina
- 30 g cacao
- un praf sare

Pentru ca la un moment dat trebuia sa impart compozitia in doua, am pus faina si cacao in doua boluri dupa cum urmeaza: intr-un bol 80 g faina si in celalalt bol 50 g faina si 30 g cacao.

Eu am mixat foarte bine ouale intregi (pana si-au dublat volumul) si apoi am adaugat pe rand zaharul.  Cand a fost incorporat si topit complet am adaugat uleiul (tot odata) si am amestecat rapid doar de cateva ori.


Am uitat sa spun ca initial am cantarit bolul in care am mixat ouale cu zaharul.

In acest stadiu.... am cantarit din nou totul, am scazut greutatea bolului si am impartit compozitia in doua.

In unul am adaugat faina cu cacao si in celalalt faina simpla.


Am incorporat-o cu ajutorul telului de sus in jos, cu miscari ample.


Am pus fiecare compozitie in cate o punga la care am atasat cate un dui.
In felul acesta am "trasat" dungi oblice  (alternative) in tava tapetata cu hartie de copt dupa cum se poate vedea si in poze



Am copt foaia de rulada formata astfel - 10 minute. Cand a inceput sa se rumeneasca usor pe deasupra am scos-o din cuptor.



Am desprins usor hartia de copt si apoi cu ajutorul ei am rulat-o si am lasat-o sa se raceasca astfel.

Cand a fost complet rece am desfacut-o si peste ea am intins crema pregatita initial.


Nu aveam in vedere sa o ornez in vreun fel avand in vedere faptul ca era in dungi si arata binisor, dar o manevra gresita de-a mea a compromis-o putin ca aspect si a trebuit sa o pudrez putin. 
Gustul nu a fost afectat :) 



Din pacate nu am putut astepta prea mult pana la sedinta foto si am taiat din ea la doar o ora.... 
A doua zi sectiunea a fost mult mai apetisanta, dar nu a mai existat o sedinta foto  :) 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu