20 aprilie 2016

Pilaf cu urzici


O vorba din popor spune: "cand ies urzicile, nu mai mori de foame" :)))
Banalele urzici sunt atat de sanatoase si se poti gati in muuulte feluri..... 
Eu am tot facut piure de urzici, ciorba de urzici, tarta cu urzici... dar pilaf inca nu am facut. 
L-am pregatit ca mancare de post.  Pilaful acesta este grozav! Chiar merita facut din plin cand este sezonul urzicilor!

Am folosit: 

- 2 cepe
- 1 morcovi
- 1 lingura pasta de gogosar (optional)
- 2 sau 3 catei de usturoi 
- 3 linguri ulei
- 1 ceasca orez (cu bob rotund)
- urzici

Am curatat ceapa, morcovul si usturoiul. Le-am tocat.



Intr-o cratita antiaderenta am pul al incins uleiul si apoi am adaugat ceapa, morcovul, pasta de gogosar,  sare, piper si putina apa.


Cand legumele au fost aproape facute am adaugat urzicile. Desigur acestea au fost curatate si  spalate initial in mai  multe ape.


Am pus capacul la cratita si in cateva minute parca se topisera :) 


Am spalat orezul si l-am adaugat si pe el in cratita.


Am adaugat 2 cesti cu apa fierbinte si am lasat sa fiarba totul la foc domol pana cand orezul a fost fiert.


Am adaugat usturoiul, am amestecat usor de cateva ori, am dres gustul de sare si am pus capacul.


Este o mancare neasteptat de gustoasa. 
In ceea ce ma priveste.... pot spune doar atat: am facut o cantitate prea mica :) 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu