29 iunie 2017

Rosii umplute cu carne de pui - la cuptor


Pentru provocarea "Weekend cu spor" am pregatit in luna iunie, de pe blogul Laurei Sb  - rosii umplute la cuptor
 Am schimbat putin reteta, dar asta numai pentru ca nu am gasit astazi carne tocata de porc sau amestec, pe placul meu. In plus, pe ultima suta de metri am hotarat sa folosesc si ardei, nu doar rosii.

Am folosit:

- 4 rosii mari
- 4 ardei
- 600 g carne de lucru de pui
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- sare, piper
- cimbru
- ulei de masline

Am pregatit rosiile si ardeii pentru umplut

Am curatat ceapa si am taitat-o cubulete, ca pentru ciorba. Am calit-o cu putina sare si piper in vreo 5 linguri de ulei de masline.


Intre timp am tocat la cutit carnea de pui si am curatat usturoiul.


Cand ceapa a devenit sticloasa am luat cratita de pe foc si am adaugat carnea, usturoiul zdrobit, si cimbru (uscat).


Am omogenizat bine, am potrivit gustul de sare si piper. Apoi am umplut rosiile si ardeii cu compozitia rezultata.  Le-am asezat in vasul rotund din yena si am turnat peste ele miezul scobit de la rosii si aproximativ 50 ml apa. Am mai presarat putina sare, piper si cateva crengute de cimbru.


Am pus capacul vasului de yena si am bagat totul la cuptor. 
Dupa aproximativ 50 de minute aratau asa..... si in bucatarie mirosea divin 😍😍😍


Am ascultat sfatul Laurei si am mancat o portie atunci - calda. Desigur, am adaugat smantana si... nelipsitul ardei iute 😜😜😜





Sunt de acord cu Laura: este o mancare de vara, gustoasa, usor de facut, dar are si un mic inconvenient - cuptorul 😋😋😋 Glumesc! Chiar am gatit acest preparat dimineata si nu am avut probleme prea mari din cauza caldurii - dar din cauza poftei DA 😁😁😁

Laura, multumesc pentru reteta! Ne-a placut si sigur va avea bis 😍

Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu