16 august 2017

Batoane pentru hot dog (chifle)


Dupa multe insistente din partea copilului, am cedat si am pornit cuptorul pentru a face aceste batoane pentru hot dog.

Cu riscul de a fi aspru criticata - voi scrie aici exact cum am facut si ce cantitati  am folosit:

- 320 g faina tip 650
- 200 ml lapte caldut
- 30 g unt moale
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 10 sau 12 g drojdie proaspata

Am mai folosit: 

- 1 galbenus ou
- 1 lingura lapte
- seminte de susan

Am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine. Am pus prima data laptele, apoi untul moale, sarea, zaharul, faina si apoi drojdia. Am setat programul 7 (la masina mea, acest program doar framana si este mai degraba pentru aluat de paste, dar eu il folosesc cu succes si pentru alte tipuri de aluat)

Cand aluatul a fost framantat (dureaza 15 minute), l-am scos intr-un bol, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca proximtiv 30 de minute.



Am scos aluatul pe masa de lucru, l-am impartit in 4 parti aproximativ egale (merge si in 5).


Am intins cu sucitorul fiecare bucata incercand sa-i dau o forma cat de cat regulata (dreptunghi). Am lasat sa curga un fir subtire de ulei de masline si am intins uleiul cu degetul  pe toata suprafata.


Am rulat aluatul cat am putut de strans, dandu-i astfel forma de baton.
Am procedat astfel cu 3 bucati de aluat.  Pe a patra a transformat-o in chifla 😊


Am asezat batoanele/chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat sa creasca aproximativ 15 minute. Le-am uns apoi cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat seninte de susan.


Dupa circa 30 de minute in cuptor aratau asa:


Le-am scos pe un gratar de sarma sa se raceasca si le-am acoperit cu un prosop curat de bucatarie.

Sunt aratoase si gustoase!



O prietena, Daiana Vereb spunea ca miezul lor cere unt si sare. Perfect de acord cu ea, dar la noi a cerut cremvusti 😁😁😁







 Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 



Nota personala: 

- se coc la foc potrivit (180 grade)
- dupa ce se racesc se patreaza in punga de nailon. In felul acesta raman moi cateva zile. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu